Finn ditt kraftdjur!

Att arbeta med kraftdjur (totem) är en uråldrig visdom som är lika gammal som människan själv. I ditt kraftdjur kan du finna styrka och vägledning genom livet. En shaman använder sig av kraftdjur och andliga vägledare till hjälp på sin resa till andevärlden där de kan finna svar och kraft. Visste du att det finns djur från Andra sidan som vakar över oss? De kallas kraftdjur och är ofta djur som har fått i uppgift att skydda oss innan de återföds! Kraftdjuren har en förmåga att hålla borta onda andar och energier som inte är bra för oss. Alla människor har kraftdjur, många är bara inte medvetna om det. Kraftdjuren verkar utan att vi behöver veta om det, precis som våra guider! De skyddar oss trots vår omedvetenhet. Indianer från Nordamerika var först med att tillbe kraftdjur, som de kallade totemdjur, om hjälp och stöd. Det kan du också göra.

Vilket kraftdjur du har bestäms genom en överenskommelse mellan dig och andevärlden. Vissa har redan bestämt det innan de kommer till jordelivet. Du behöver inte gå till ett medium för att ta reda på ditt kraftdjur. Svaret finner du inom dig själv. Be om tecken under din meditation, så kommer du få det. Ofta kan du känna igen ditt kraftdjur genom att du dras till ett visst djur. Ni har en energimässig likhet.

Olika kulturer kan också ha ett finger med i spelet! Bland samer är det till exempel mycket vanligt med renar eller älgar som kraftdjur. Din personlighet stämmer ofta överens med kraftdjurets. Är du en person som gillar frihet och självständighet, kanske fågel är ditt kraftdjur.

Det kan också vara tvärtom, att kraftdjurets personlighet inte alls stämmer överens med din. Det kan hända om du är i behov av en egenskap som kraftdjuret har. Om du är väldigt stressad kanske den jordnära oxen är ditt kraftdjur. På så sätt blir det en motbalans till din egen personlighet.

Kraftdjuren är demokratiska, de missar inte någon! Men det finns de människor som har fler än ett kraftdjur. Det är personer som har ett behov av att få mer kraft från djuren, till exempel människor som står djur nära.

Men vi delar inte kraftdjur med andra, som vi ibland gör med skyddsänglar. På så vis har vi alla personliga kraftdjur, vilket gör dem väldigt speciella.

Under din livstid på jorden kan du byta kraftdjur. Det är relativt ovanligt att detta sker, men vissa människor förändras eller utvecklas så mycket i sin livsgång att de kan behöva byta. Om du som ung är väldigt fokuserad på din karriär kan ett kattliknande djur vara ditt kraftdjur.  När du sedan lugnar ner dig med åren och börjar trivas bättre med en lugn tillvaro, kanske det är en varghona som vaktar utanför ålderdomshemmet.

Några av kraftdjuren och deras egenskaper:

Varg: Intelligenta djur som lever i flock.
De har ledaregenskaper, är bra på att
kommunicera och på att samarbeta i grupp.
Orm: Tycker om att jäsa i solen, väldigt
känslig för vibrationer och den går hellre
undan än att utsätta sig för fara.
Kondor: Står för frihetskänsla.
Är orädd och väldigt självständig.
Björn: Starkt djur som förblir fredligt
tills den känner sig hotad.

Vilket är ditt kraftdjur?

https://www.youtube.com/watch?v=bo_SMfDNszY

Läs mer: 

http://magiskafton.dinstudio.se/gallery_154.html