Lagen om attraktion är en lag som ALLTID fungerar och som alltid är påkopplad för oss alla vare sig vi tror på den eller inte. Skillnaden om vi tror på den är att vi kan ha stor nytta av den. Den kan omvandla den gamla slitna klyschan “positivt tänkande” till en ren maktfaktor i livet. Den är lika levande som lagen om gravitation.

Allting i universum är ett medvetande och detta medvetande är i grunden vibrerande elektromagnetisk energi med en mätbar frekvens.
Om man bryter ner den fasta materian i mindre beståndsdelar upptäcker man att det som förefaller vara solitt och massivt  egentligen är ett samspel mellan partiklar och tomrum.
Den minsta kvantpartikeln utsöndras från en källa som svänger så snabbt att det trotsar allt vad inledning och avslutning heter. Denna högsta/snabbaste energi kallas källenergi (källan). Allting i din fysiska omgivning, liksom du själv, har sin början i den här vibrationen.
Allting, liksom Du själv är i grunden energier. Det kan för många vara lite svårt att förstå . Det beror oftast på att vi är så vana att tolka vibration genom våra fysiska sinnen att vi inte ens är medvetna om att vi gör det. Men vad vi ser med våra ögon är egentligen en tolkning av vibration. Det vi hör med våra öron är en tolkning av vibration. Det vi känner lukten och smaken av är en tolkning av vibration. Det vi känner med fingertopparna är en tolkning av vibration.
Eftersom vi tolkar vibrationer redan från födseln drar vi slutsatsen att det våra fysiska sinnen presenterar för oss  är verklighet, och att allt ”osynligt” – sådant som vibrerar på högre frekvenser än vad våra fysiska sinnen förmår tolka – inte existerar. Låter ju rätt logiskt kan man tycka.
Men vi är alla en icke-fysisk energi som har projicerat en del av vårt medvetande i den fysiska kropp som vi nu har förmånen att husera i.
Vi existerar på en icke-fysisk och en fysisk nivå samtidigt och parallellt.
Eftersom vi består av energier,  så vibrerar vi på olika nivåer. Våra tankar och sinnesstämningar är också energier. Dessa energier har sedan en förmåga att expandera ju mer vi fokuserar på dessa. En annan förmåga är att dessa energier attraherar andra saker, människor, händelser med samma frekvens. Detta sker inte ibland – det sker ALLTID.
“What you give is what you get och What goes around comes around.”
När du har en önskan om något, t ex ett nytt jobb, så skickas en önskan ut i
universum och in i din vibrationsvirvel. Direkt attraheras “nya jobb” in i din frekvens och cirkulerar där tills du överensstämmer med exakt samma frekvens. Om du vill detta tillräckligt mycket och fokuserar på att du redan har det så kan du inom kort också kan förvänta dig ett första tecken på att ditt nya jobb är på ingång. MEN nu kommer det viktiga. Känslan vinner alltid över tanken. Alltså du kan inte säga och önska en sak och sedan känna en annan sak.
Du kan inte vilja ha och önska dig ett nytt jobb samtidigt som du fokuserar på avsaknaden av ett  jobb
Du måste  alltså fokusera på det du VILL ha och känna dig  glad och positivt inställd till ditt nya jobb, som bara är på en armlängds avstånd, och absolut släppa tanken på att du INTE har det. För det du tänker och fokuserar på, får du mer av. Går du omkring och känner dig ledsen för att du inte har ett jobb får du mer ledsenhet och fler möten och händelser som överensstämmer med detta. Det är ju den frekvensen du då vibrerar på och drar följdaktligen till dig mer av den varan. Du åker då automatiskt ur din vibrationsvirvel där ditt potentiella framtida jobb redan vibrerar. Det är förvisso bara att borsta av sig och ge sig in i virveln igen, men det tar ju lite längre tid.
Vi måste också känna den sinnesstämning och den tacksamhet, glädje, nyfikenhet, tillit och positivism som överensstämmer med det vi själva vill ha och uppnå.
Det är ofta här vi gör fel. Vi vet vad vi vill ha men vi känner en tveksamhet till att det kan bli verklighet och vi fokuserar på avsaknaden av det vi önskar oss.
Om vi söker en ny kärlek måste vi fokusera på vilken härlig och fantastisk person vi vill träffa, hur han/hon ska vara, hur ni ska leva, hur gott du kommer att må med denna och sen ge dig själv så mycket kärlek och livsglädje att du vibrerar på den nivå som du själv vill att den du möter ska ha. Du drar till dig det som matchar dig och din sinnesstämning.
Tanken skapar känslor och sinnesstämningar som sedan via attraktionslagen drar till sig det du önskat dig.
Det kanske mest fantastiska med detta är att universum inte känner någon skillnad på att förverkliga en million kronor eller en god middag. Ditt vibrationsfält har möjlighet att attrahera de båda rent teoretiskt. Däremot har du förmodligen en större inneboende tveksamhet till att få en miljon kronor eftersom du är van att tänka att “det inte är realistiskt” Denna tveksamhet är ett motstånd som står i direkt motsats till din önskan och därför blockerar flödet, och ditt fokus inriktas genast åt ett annat håll – omedvetet. Så fort du har en tvekan som går hand i hand med din önskan slängs du ut ur din positiva vibrationsvirvel.
Det handlar alltså om att med ett öppet hjärta och massor av kärlek bestämma sig för att man ska ha det man mest önskar. Attraktionslagen är inget nytt påfund.