Abeloneskal: Bearbetar ångest. Bra mot muskelspänningar och – inflammationer.
Chakra: Hals och hjärta.

Agat: Agat finns i hur många varianter som helst men gemensamt för alla agater är att de stärker självförtroendet och självrespekten. Ger trygghet i vardagen. 
Chakra:
Alla.

Akvamarin: Rogivande. Ger lätthet och mod. Bra mot huvudvärk, allergi och matsmältningsproblem. 
Chakra:
 Hals och Krona.

Akvamarin kristallinsk: Stärker kontakten med andliga hjälpare och befrämjar klärvoajans. 
Chakra:
 Krona.

Ametist: Renar och lugnar och har en avstressande verkan. Bra mot huvudvärk och migrän, hudsjukdomar, feber och mag- och tarmsjukdomar. Rekommenderas vid sömnlöshet tillsammans med hematit. 
Chakra:
 Pineal.

Ametrin: Ametrin är en kombination av ametist och citrin. Ger trygghet och självförtroende när vi skall genom stora förändringar eller är otrygga för framtiden.
Chakra:
 Pineal.

Apachetår: Apachetår är en vulkanisk glasart. Den ger stor förlösning av gammal sorg, den lättar och förlöser sårade känslor, instängd gråt och bitterhet. 
Chakra:
 Rot.

Astrophylit: Understödjer en förmåga att kunna se på oss själva utifrån och få oss att upptäcka vårt självärde. Den låter oss känna att vi inga gränser har och att “vi i själva verket alla är stjärnor”. 
Chakra:
 Hara.

Bergkristall: Bergkristall är en så kallad masterhealer. Den innehåller samtliga färger, och kan i stort sett användas till allt. Bergkristall rymmer alltings sanning och visdom och ger oss en känsla av gudsnärvaro. Den skapar överblick, harmoni och insikt och väcker vår förmåga att lyssna inåt. 
Chakra:
 Alla.

Blå Kalcedon: Alla kalcedoner symboliserar tålmodighet, beskydd och medkänsla. Vi lägger märke till oss själva och våra behov av gränssättande och hjälper oss härigenom att såväl kunna säga till och ifrån, på ett harmonisk sätt. Den kan ge oss lugn i häftiga diskussioner. Lindrar magsår och är en värdefull sten mot svettningar under övergångsåldern. 
Chakra:
 Hals.

Bojisten: Balanserar dina Yin- och Yang-energier. Ger grundning och styrka och kan ge effektiv smärtlindring. Bojisten används vanligen parvis, dvs en maskulin och en feminin tillsammans. Används med omdöme eftersom dess verkan kan vara synnerligen kraftig. 
Chakra:
 Rot.

Boulderopal: Talar till dina kreativa och skapande sidor och får dig att våga vara originell, okonventionell och lekfull. 
Chakra:
 Rot.

Bärnsten: Bärnsten är över hela världen en symbol för solens livgivande strålar. Den värmer och lindrar fysiska såväl som psykiska smärtor. Små barns tandsmärtor lindras bra med ett bärnstenshalsband. 
Chakra:
 Solarplexus och hara.

Bronsit: Bronsit ger bra hjälp vid muskelsmärtor och kramper, särskilt i axlarna. Den har gynnsam inverkan på åldrande hud såväl som utslag, allergier och finner. Påverkar också vår hörsel och känsla för toner och ljud, och är därför utmärkt för sångare och musiker. 
Chakra:
 Rot, hara och solarplexus.

Citrin: Citrin kallas ofta examenssten då den dämpar din nervositet samtidigt som du kan vara koncentrerad och fokuserad. Bra vid andningsproblem. 
Chakra:
 Solarplexus.

Champagnetopas: Alla topaser är mycket lugnande men särskilt Champagnetopasen. Den ger trygghet och splittrar tunga tankar. Den stimulerar vår kreativitet och villighet att handla och förflytta oss. En sten vars energi är mild och kärleksfullt igångsättande på samma gång. Den hjälper oss att vara milda i vår dom över oss själva. 
Chakra:
 Alla.

Diamant: Förmedlar ljus, energi och livskraft. Är symbol för trohet. Liksom bergkristallen healar den överallt och förstärker andras stenars energier. 
Chakra:
 Alla

Eldopal: Eldopalan kan hjälpa att transformera de känslor av vrede, bitterhet och frustration som vi håller tillbaka. Det är en mycket intensiv sten som kan ge rätt så kraftiga reaktioner. Det kan därför rekommenderas att låta den verka om natten medan du sover. Bra för levern. 
Chakra: 
Hara och hjärta.

Falköga: Hjälper till överblick och klar tankegång. Bearbetar ångest och förvirring. Är ett gott stöd när ditt liv kräver förändring. 
Chakra:
 Rot och krona.

Fluorit: En bra sten till meditation och när du vill stärka din tankeverksamhet. Inspiration är ordet. Finns i många färger. 
Chakra:
 Stenens färg bestämmer vilket chakra som stimuleras.

Granat grön: Den gröna granaten går till hjärtat och fyller oss med ro och trygghet. Den gör det lättare för oss att släppa gamla tanke- och handlingsmönster som vi bär på av ångest inför det nya och okända. Ger anpassning till alla nya förhållanden.
Chakra:
 Hjärta

Granat röd: Ökar vår viljekraft, styrka och framgång. Lär oss den positiva betydelsen av makt. Bra vid impotens, sterilitet och menstruationssmärtor. 
Chakra:
 Rot.

Granat rodolit: Ökar vårt mod och ger handlingskraft. Får oss att våga “språnget”. Bra för mag- och underlivsproblem. 
Chakra:
 Hjärta och rot.

Hematit: En mycket maskulin sten som förmedlar uthållighet och självkontroll. Den hjälper dig om du är vankelmodig och splittrad. En bra “sovsten” tillsamman med ametist. 
Chakra:
 Rot.

Herkimerdiamant: En stark energisten med ljus och glädje som nyckelord. Aktiverar och förstärker alla helandeprocesser. Obs! Sov icke med denna energisten. 
Chakra:
Alla

Hessonit: Hessonit hör till i granatfamiljen. Bearbetar mindrevärdeskänslor och ökar din förmåga att ha överseende med andras svagheter. 
Chakra:
 Rot och solarplexus.

Jordgubbskvarts: Mycket god inverkan på stress och modlöshet. Bra vid depressioner och trötthet. Ett balsam för kropp och själ. 
Chakra:
 Hjärta

Koboltkalcit: Kanaliseringssten som arbetar från hjärtat och inte från halschakrat. Löser gamla känslokonflikter och trauman. Komplettera med herkimerdiamant för att nå snabbare framsteg i en spirituell process. 
Chakra:
 Hjärta, hals och pineal.

Korall rosa: Gör det möjligt att bibehålla tron genom livet med alla dess glädjeämnen och sorger. Rosa korall + svart korall ger healing där gammal smärta får oss att hålla igen. 
Chakra:
 Hjärta.

Korall röd: Den röda korallen verkar värmande på både den fysiska kroppen och hjärtat. Den ökar ens mod att använda kroppen sexuellt och stimulera till livsglädje, närhet och intimitet. Pärla + röd korall hjälper vid motstridiga känslor och aggressivitet. 
Chakra:
 Rot.

Korall svart: Svart korall användes tidigare som sorgesmycke av de kvinnor som mist sina äkta män och svart korall är också en viktig hjälp och stöd i situationer, när vi har mist någon vi håller av. Den är beskyddande, ger din själ frid och hjälper dig att förstå och tro på att ljuset väntar på dig när du har kämpat dig ur ditt eget mörker. 
Chakra:
Rot.

Korall vit: Den vita korallen är den mjukaste av korallerna. Den verkar på hjärtat och solarplexus och främjar de feminina energierna i oss. Bra för skelettet. 
Chakra: 
Hjärta och krona.

Labradorit: Labradorit är en transformationssten. Dess energi påminner om vit spektrolit men med jordförbindelse. Den är mycket energigivande när vi är slutkörda och trötta. Den hjälpar oss att hämta fram våra extra resurser. Bra för ångest och matsmältningsproblem. 
Chakra:
 Hjärta och solarplexus.

Lapis Lazuli: Koncentration och klara tankar är nyckelord för denna sten. Stärker synen och ger inspiration. Stärker immunförsvaret. Chakra: Hals och pineal. Larimar: Frihet att vara den vi verkligen är. Hjälper oss i förmågan att utöva villkorslös kärlek. Att vara ett med universum. Bra för alla former för halsbesvär. 
Chakra: 
Hjärta och hals.

Laserstav: En “skärbrännare” som går direkt in till problemets kärna. Var försiktig! Särskilt bra för leder och benstomme. 
Chakra:
 Alla.

Magnetit: Är en starkt järnhaltig och magnetisk sten. Mycket maskulin sten som kan sätta gång i handlingskraften. Är bra vid alla former av smärta. 
Chakra:
 Alla.

Malakit: En mycket stark sten vars energi går på djupet i våra förträngda känslor av sorg, ångest, avund, makt och vrede. Den vill in bakom fasaden och få fram sanningen om dig själv. Sedan drar den fram livsglädje och hopp. Kom ihåg att rena den ofta när du använder stenen under sjukdom och som healingsterapi. Gynnsamt inflytande på inflammation, särskilt i tänder och öron. 
Chakra:
 Hjärta och solarplexus.

Meteorit: (Järnmeteor) Meteoren stärker medvetandet om och förståelsen för alla väsen i naturen, också stenar. Vi känner oss i mera harmonisk samklang och i familj med dessa väsen. Vi kan lära att vi också själv bara är en liten “Sten” i vår omvärld och i vårt solsystem. Ger beskydd mot vatten- och jordstrålning. 
Chakra:
 Alla.

Moldavit: Moldaviten hör till gruppen av tektiter som kallas glasmeteoriter. Den består av smält glas som bildats när en meteor slog ner i Moldavien för ca 15 millioner år sedan. Framförallt står den för transformation. Mycket stark sten vilken många kan få en kraftig fysisk reaktion av. Dess förnämsta egenskap är att väcka människans lust och förmåga till andlig utveckling. 
Chakra:
 Hjärta.

Månsten: Månstenen ger trygghet och harmoni. Det är en mycket feminin sten som är bra om man vill stärka kontakten med sina kvinnliga energier. Den används vid hormonell obalans och rekommenderas vid barnlöshet, gärna tillsammans med karneol och/eller apachetår. Den relaterar också till vårt halschakra och hjälper oss så att vi kan säga ifrån. 
Chakra:
 Hara och hals.

Nuumit: Nuumiten sägs vara det äldsta mineralet på jorden. Den finns på Grönland + skapades för 3 – 4 miljarder år sedan. Den går under namnet “Magikernas Sten” . Den stärker din eterkropp + öppnar alla chakra samtidigt som den grundar + ger beskydd. Det finns så mycket att säga om denna underbara sten så tveka inte att läsa mera om den. 
Chakra:
 Rot och Krona.

Ryolit: Vulkanisk bergart. Lugnande och centrerande. Allmänt vitaliserande. Förändring. Den har en stark påverkan på din kreativitet och sexualitet. 
Chakra:
Hjärta och hara.

Serpentin: Serpentinen kan ge dig kontakt med din inre kvinna. Drar känslorna upp till ytan och hjälper dig att nå dina mål. Bra mot illamående. 
Chakra:
 Hjärta.

Skarabé: Skarabén är egyptiernas symbol för överlevnad och kan karvas ut i många olika stensorter. Symbolen är helig och visar på kontakt med det gudomliga och universum. Ger mod och styrka samt stärker din livskraft. Regeneration. 
Chakra:
Hjärta.

Solsten: Öppnar upp för din kreativitet och livsglädje. Har en mycket gynnsam effekt på din sexualitet och avhjälper problem av denna karaktär. Vitaliserande. 
Chakra:
Hara.

Spektrolit vit: Denna sten har en mycket “hög” och fin energi som kan hjälpa oss att få kontakt med den andliga dimensionen. Ger oss starka inre insikter och visioner. 
Chakra:
 Krona och pineal.

Staurolit (Korssten): Hjälper dig att släppa rädslan för auktoriteter. Stenen skyddar mot fruktan och yttre disharmoni. 
Chakra:
 Rot.

Stjärnrubin: Symbol för trohet. Se förövrigt under rubin. 
Chakra:
 Rot och hjärta.

Sugilit: Med denna sten kan du uppnå en mycket stark andlig kraft medan du bibehåller benen på jorden. Mycket bra mod huvudvärk och migrän. Nyckelorden är healing och visdom. 
Chakra:
 Från krona till rot.

Tanzanit: Ger lugn och tålamod och får dig att tänka innan du öppnar munnen. Bra mot ögonbesvär och huvudvärk. 
Chakra:
 Pineal.

Tigeröga: Bär gärna denna sten när det ser svart ut så får du tålamod att hålla ut. Ger skarpsinne och överblick vid inlärnings- och koncentrationssvårigheter. 
Chakra:
Hara och krona.

Turkos: Indianernas heliga skyddssten. Den skänkar oss fred och harmoni så vi kan komma i kontakt med våra inre krafter. Den kan användas mot alla fysiska obalanser. Det är en av de stenar som har den bästa och mest helande verkan på fysiska sjukdomar. 
Chakra:
 Hjärta.

Turmalin: Turmaliner finns i alla regnbågens färgar som var och en har en specifik påverkan. Ger inspiration och glädje. Vid alla former av stress och nervositet.
Chakra:
 Samtliga.

Turmalinkvarts: För förändring och för att kunna se livet ur nya synvinklar. Lindrar smärtor och sjukdomar som har med nervspänningar att göra.
Chakra: Rot och krona. 

Turitellaagat Detta är stenen som kan allt. Dess möjligheter är obegränsade. Skyddar när du arbetar med andlig utveckling och samtidigt som den låter dig ha fötterna på jorden. Ökar blodcirkulationen och är bra för kalla händer och fötter.
Chakra:
 Rot

SKRIV UT SIDAN